
Składniki
600 gramów
2 łyżeczki
2 opakowania
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 szklanki
50 mililitrów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę zalej mlekiem, a gdy namięknie, starannie odciśnij.

Krok 2
Mięso włóż do miski, dodaj cebulę utartą na tarce o grubych oczkach, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę, jajko, przyprawę gyros Knorr i wyrób masę mięsną.

Krok 3
Uformuj klopsy, obtocz w bułce tartej i ułóż na desce.

Krok 4
Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż klopsiki z obu stron.

Krok 5
W rondelku rozgrzej oliwę i dodaj pomidory z puszki, pół szklanki wody, oregano i świeżo mielony pieprz. Następnie dodaj klopsy i duś kolejne 10 minut.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Klopsy po bałkańsku
Bałkany to region bardzo chętnie odwiedzany przez turystów. Mają piekne góry, ciepłe morze i wspaniałą kuchnią, która jest niezwykle aromatyczna i kolorowa. Sztandarową potrawą jest gyros, czyli smakowicie przyprawione mięso. Kuchnia tych rejonów powinna cię zainspirować do stworzenia klopsów o bałkańskiej nucie. Klopsy po bałkańsku przygotowuje się bardzo podobnie do zwykłych klopsów. Mięso mielone miesza się z namoczoną w mleku bułką i jajkiem. Bałkańskiego smaku nada mięsu przyprawa do gyrosa Knorr. Klopsy smaży się na patelni, aby uzyskać rumiany kolor, a w miesiącach letnich, możesz opiec je na ruszcie grilla, jak robi się to na Bałkanach.Do dania zaproponowaliśmy wyjątkowy sos z pomidorów, oliwy oraz oregano. To w nim dusić się będą wstępnie podsmażone klopsy. Danie podawać możesz z ziemniakami lub ryżem z ulubioną surówką. Klopsy po bałkańsku to sposób na przełamanie nudy w kuchni i zaserwowania sobie oraz najbliższym pysznego obiadu.