Wege Spaghetti Bolońskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wege Spaghetti Bolońskie

Autor: Nerd

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

150 gramów

0.3 opakowania

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni podgrzać olej, zeszklić cebulę z cukrem i dodać startą marchewkę. Do usmażonych warzyw dodać pół puszki krojonych pomidorów i doprowadzić do wrzenia.

Krok 2

Przerzucić wszystko do miski i zmiksować, a na patelnię wrzucić cukinię pokrojoną w kostkę. dodać sól, pieprz, cebulę i suszone pomidory w proszku. Zasmażyć mięso na brązowy kolor i dolać zmiksowany sos.

Krok 3

Dodać przyprawy (bazylię, pietruszkę, oregano, czosnek granulowany, tymianek, cząber i estragon) Przykryć i gotować na małym ogniu przez 10-15 minut.

Krok 4

Podawać z ugotowanym makaronem spaghetti.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wege Spaghetti Bolońskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wege Spaghetti Bolońskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wege Spaghetti Bolońskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wege Spaghetti Bolońskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wege Spaghetti Bolońskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wege Spaghetti Bolońskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wege Spaghetti Bolońskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wege Spaghetti Bolońskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej