Pomidorowe spaghetti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowe spaghetti

Autor: peters

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżka

2 łyżki

200 gramów

500 gramów

500 gramów

1 sztuka

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

0.5 litra

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory koktajlowe kroimy na pół. Dodajemy pomidory z puszki i sok pomidorowy. Przyprawiamy bazylią, papryką, solą i pieprzem. Dodajemy świeżo wyciśnięty czosnek. Gotujemy na małym ogniu około godziny, aż sos zgęstnieje.

Krok 2

Mięso mielone doprawiamy kolendrą, imbirem, pieprzem i solą. Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy, mięso smażymy rozdrabniając je na małe cząsteczki.

Krok 3

Gotujemy makaron spaghetti.

Krok 4

Na talerze nakładamy makaron, mięso, sos, parmezan. Dekorujemy świeżymi liśćmi bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej