Pieczarki faszerowane mięsem z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki faszerowane mięsem z serem

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

4

heart
37 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

176 osób wydrukowało

Pobierz pdf

114 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

4 łyżeczki

2 łyżeczki

2 szczypty

100 gramów

0.3 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płuczemy grzyby,osuszamy.Obieramy ze skórki kapelusze.Odłamujemy nóżki z pieczarek.Kapelusze skrapiamy sokiem z cytryny

Krok 2

Nóżki siekamy i razem z cebulką podsmażamy na łyżce masła.Posypujemy odrobiną soli. Przekładamy do miski z mięsem,wsypujemy wewnątrz dłoni roztarty estragon i tymianek. Plastry sera drobniutko kroimy i 3/4 sera dodajemy do mięsa.Wsypujemy tartą bułkę,wbijamy jajko i doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy

Krok 3

Do każdego kapelusza wkładamy po odrobinie masła i pokrojonego sera.Wsypujemy po szczypcie czarnego pieprzu. Napełniamy farszem

Krok 4

Pieczarki układamy w wysmarowanej oliwą formie żaroodpornej. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i w temp.190 stopni zapiekamy około 25 minut. W trakcie pieczenia mięso spryskujemy raz z wierzchu oliwą . Możemy też piec tyle czasu aż pieczarki się trochę skurczą,wówczas będą smaczniejsze

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej