
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
200 gramów
3 łyżki
15 dekagramów
10 dekagramów
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 4
Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody.

Krok 5
Następnie do patelni z kiełbasą dodaj warzywną mieszankę oraz kukurydzę – całość smaż kilka minut.

Krok 3
Do przesmażonych warzyw dołóż makaron, następnie wlej Fix Knorr i gotuj kilka minut na wolnym ogniu. Pod koniec dodaj kiełki, wymieszaj razem i podawaj.

Krok 2
Kiełbasę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej patelni. Dodaj pokrojone pieczarki i smaż chwilę razem.

Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku, odcedź i skrop oliwą.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony makaron po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z kiełbasą i kiełkami
Makaron z kiełbasą to ciekawa alternatywa dla tego typu dań z kurczakiem czy wołowiną. Połącz polskie smaki z orientalnymi – kiełbasę z pieczarkami, warzywa z mieszanki chińskiej oraz azjatycki sos, a otrzymasz danie pełne doskonale komponujących się smaków i kolorów. Żeby jeszcze bardziej urozmaicić jego wygląd, wybierz do niego kolorowy albo czarny makaron świderki (zwykły także pasuje doskonale), a następnie ugotuj go w taki sposób, żeby pozostał lekko twardy. Ostatnim etapem przyrządzania potrawy jest krótkie gotowanie wszystkich składników w sosie, więc makaron jeszcze zmięknie. Na patelni podsmaż kawałki kiełbasy dowolnego gatunku, dodaj pieczarki, a następnie warzywa chińskie. Zamiast gotowej mieszanki możesz dodać marchewkę, paprykę, grzyby mun i kiełki bambusa osobno. Wsyp makaron, zalej całość sosem i gotuj przez chwilę, aż sos zgęstnieje, a makaron zmięknie. Dodaj jeszcze kukurydzę konserwową oraz kiełki, np. rzodkiewki, pszenicy albo lucerny. Gotową potrawę serwuj z dodatkiem surówki z kapusty pekińskiej. Smacznego.