
Składniki
600 gramów
2 opakowania
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
0.5 szklanki
3 łyżki
800 mililitrów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę zalej mlekiem, a gdy namięknie, starannie odciśnij.

Krok 2
Mięso włóż do miski, dodaj cebulę startą na tarce o grubych oczkach, bułkę, jajko i wyrób masę mięsną. Uformuj klopsy, obtocz w bułce tartej i ułóż na desce.

Krok 3
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć pokrojone ząbki czosnku. Wyjmij czosnek i usmaż klopsiki z obu stron.

Krok 4
Połącz Sos borowikowy Knorr z wodą i doprowadź do wrzenia, ciągle mieszając. Klopsy włóż do sosu, duś ok. 20 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Klopsy w sosie borowikowym
Klopsy przygotowywać można na wiele sposobów. Jeśli je usmażysz, staną się chrupiące i złociste. Gotowane będą dużo delikatniejsze, będą wręcz rozpływać się w ustach. Klopsy z tego przepisu powstaną z mielonego mięsa, suchej bułki, zalanej mlekiem i odciśniętej, oraz jajka. Pominięty zostanie za to dodatek bułki tartej, panierka jest tutaj zbędna. Uformowane klopsy smaży się na rumiano na patelni, a następnie krótko zagotowuje z sosem. Sos borowikowy Knorr doda daniu leśnego aromatu i charakteru. Oczywiście użyć można również grzybów świeżych lub suszonych, jednak, jeśli nie masz czasu na długie gotowanie, sos cię w tym wyręczy. Klopsy możesz podawać z ziemniakami lub ulubioną kaszą, np. pęczakiem. Obok nich na talerzu połóż również ogórki kiszone. Osoby, którym się je zaserwuje, na pewno pokochają ich smak. Powodzenia!