Pasta z wędzonego łososia i makreli - przepis | Przepisy.pl pixel

Pasta z makreli i wędzonego łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
143 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

139 osób wydrukowało

Pobierz pdf

384 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

120 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

4 łyżki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makrelę oczyść z skóry i ości. Następnie rozdrobnij palcami lub widelcem do miseczki.

Pasta z makreli i wędzonego łososia  - Krok 1

Krok 2

Łosia pokrój w bardzo drobna kostkę lub posiekaj.

Pasta z makreli i wędzonego łososia  - Krok 2

Krok 3

Ugotowane jaja posiekaj lub zetrzyj na tarce. Cebulę, pokrój w drobną kostkę.

Pasta z makreli i wędzonego łososia  - Krok 3

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem i posiekanym koperkiem. Dopraw sokiem z cytryny i świeżo mielonym pieprzem.

Pasta z makreli i wędzonego łososia  - Krok 4

Krok 5

Połącz obie ryby z sosem, jajkiem i cebulą. Dokładnie wymieszaj i podawaj do kanapek.

Pasta z makreli i wędzonego łososia  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta z makreli i wędzonego łososia Pasta z makreli i wędzonego łososia

Makrelę oczyść z skóry i ości. Następnie rozdrobnij palcami lub widelcem do miseczki.