
Składniki
2 sztuki
100 gramów
1 łyżka
100 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marynowane grzyby sparz wrzątkiem i razem z cebulą zmiel.
Krok 2
Dodaj przyprawę w mini kostkach oraz koncentrat pomidorowy.
Krok 3
Miękkie masło ubij za pomocą trzepaczki lub w robocie kuchennym. Połącz obie masy i dobrze wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej