
Składniki
250 mililitrów
0.25 kilograma
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zerwane owoce przesortuj następnie umyj pod bierzącą wodą. Następnie wyparz słoiki i nakrętki.
Krok 2
Do garnka wlej wodę i ją zagotuj. Do wrzącej wody wsyp owoce i cukier. Gotuj ok. 5 minut.
Krok 3
Gorący wywar przelej do wyparzonych wcześniej słoików i szybko je zakręć. I tak zrobione konfitury bardzo smakuja w zimę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej