Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

30 sztuk

3 sztuki

30 dekagramów

20 dekagramów

40 dekagramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj na półtwardo.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na oleju. Dołóż mięso i podsmaż.

Krok 3

Dodaj pomidory, oliwki, papryki, oregano, sól, pieprz oraz szczyptę cukru. Przykryj i duś przez 15 minut.

Krok 4

Wymieszaj z makaronem i przełóż do naczynia żaroodpornego. Posyp startym serem i zapiekaj 10 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z makaronu i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej