Makaron w stylu śródziemnomorskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w stylu śródziemnomorskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
115 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

124 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

169 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

300 gramów

600 mililitrów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę, cebulę i cukinię pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Na oleju podsmaż cebulę, paprykę i mięso.

Krok 3

Gdy się zrumienią, wlej wodę i dodaj Fix Knorr. Całość gotuj kilka minut.

Krok 4

W tym czasie ugotuj makaron al dente.

Krok 5

Gdy makaron będzie prawie miękki, przecedź go do sosu mięsnego. Dodaj również cukinię i całość gotuj kolejne 5 minut.

Krok 6

Na końcu dodaj pomidorki cherry i natychmiast podawaj.

3

Opinie o przepisie

  • lala

    lala , 22.09.2021

    Makaron jest przepyszny! U mnie smakował całej rodzince

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ijka Bum

    Ijka Bum , 08.02.2019

    dodałam Fix chili con carne - rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Mika

    Wojciech Mika , 26.03.2017

    Jaki FIX?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w stylu śródziemnomorskim  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej