Szpinak na ciepło przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak na ciepło

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
46 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

300 mililitrów

200 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną, dodaj pieprz cayenne.

Krok 2

W szerokim garnku przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj szpinak i wymieszaj. Smaż chwilę razem, aż odparuje nadmiar wody ze szpinaku.

Krok 3

Następnie do szpinaku wlej śmietanę z Fixem.

Krok 4

Całość zagotuj, dodaj ser i wymieszaj. Garnek zdejmij z ognia. Szpinak nałóż do niewielkich bulionówek i podawaj, najlepiej z chrupiącą bagietką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak na ciepło - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej