Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

400 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

15 sztuk

0.75 mililitra

1 garść

8 sztuk

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, wrzucamy na patelnię.

Krok 2

Kurczaka kroimy w większą kostkę, dorzucamy do cebuli, dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek i przyprawa włoska grubo mielona Knorr. Ja dałam jej 2 łyżeczki, jeśli wolimy danie bardziej przyprawione i pikantniejsze to możemy dać całą.

Krok 3

Do reszty dorzucamy pokrojone na połówki oliwki i pokrojone w paski suszone pomidory. Pod sam koniec dorzucamy ugotowany makaron i wlewamy śmietankę. Mieszamy. Przekładamy na talerze i dekorujemy pokrojonymi na połówki pomidorkami i świeżą rukolą. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej