Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą
łatwe
39 osób zapisało

Składniki
2 łyżeczki
400 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
15 sztuk
0.75 mililitra
1 garść
8 sztuk
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, wrzucamy na patelnię.
Krok 2
Kurczaka kroimy w większą kostkę, dorzucamy do cebuli, dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek i przyprawa włoska grubo mielona Knorr. Ja dałam jej 2 łyżeczki, jeśli wolimy danie bardziej przyprawione i pikantniejsze to możemy dać całą.
Krok 3
Do reszty dorzucamy pokrojone na połówki oliwki i pokrojone w paski suszone pomidory. Pod sam koniec dorzucamy ugotowany makaron i wlewamy śmietankę. Mieszamy. Przekładamy na talerze i dekorujemy pokrojonymi na połówki pomidorkami i świeżą rukolą. Smacznego :-)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa włoska Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej