Kanapki z pastą twarogową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapki z pastą twarogową

Autor: setie setie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

0.5 szklanki

0.5 szklanki

3 sztuki

0.5 pęczka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki kiszone i natkę pietruszki posiekaj.

Krok 2

Wymieszaj wszystkie składniki, poza pestkami dyni i prażoną cebulką.

Krok 3

Układaj na pokrojonych w niewielkie kawałki, lub wyciętych np.kieliszkami kromkach chleba-posypuj pestkami dyni i prażoną cebulką. Możesz tez z twarogu ulepić kulki i obtoczyć je w cebulce, lub pestkach dyni.

setie setie

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z pastą twarogową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z pastą twarogową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z pastą twarogową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z pastą twarogową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z pastą twarogową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z pastą twarogową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z pastą twarogową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki z pastą twarogową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pasta pomidorowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej