Pasta pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta pomidorowa

Autor: setie setie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

8 sztuk

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.

Krok 2

Dodać pomidory, pomidory suszone, sok pomidorowy i bulionetkę i dusić ok 8 min. Zmiksować.

Krok 3

Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach gorącej wody i dodać do pulpy pomidorowej.

Krok 4

Sos pomidorowy odstawić do ostygnięcia (najlepiej na noc do lodówki).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej