Pasta brzoskwiniowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta brzoskwiniowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżka

50 mililitrów

1 łyżka

2 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz brzoskwinie, a następnie obierz je ze skórki i usuń pestki.

Krok 2

Jedną brzoskwinię zmiksuj z twarożkiem, śmietaną, winem, papryką, curry, solą i pieprzem.

Krok 3

Drugą brzoskwinię drobno posiekaj i dodaj do twarożku. Przed podaniem schłódź i posyp zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej