
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
5 łyżeczek
1 szczypta
1 szczypta
12 sztuk
1 szczypta
150 mililitrów
250 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z kurczaka potnij w plastry, przypraw solą i pieprzem, zroluj jak naleśniki, zepnij jedną stronę każdego z nich wykałaczką.
Krok 2
Każdy z rulonów wypełnij smażonymi pomidorami ze słoika.
Krok 3
Cebulę posiekaj, podsmaż, po czym dodaj kurkumę, kieliszek białego wermutu i podgrzej na małym ogniu do czasu, gdy odparuje około 2/3 płynu.
Krok 4
Dodaj śmietanę i gotuj kilka minut, posól do smaku.
Krok 5
Wierzch każdego rulonów posmaruj majonezem. Tak przygotowane danie włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na około 8 minut. Polej sosem i udekoruj zieleniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej