Przepisy.pl - Przepisy kulinarne - Twoja baza przepisów pixel

Knorr Sos Słodko-Kwaśny

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

Oceń produkt

Knorr Sos Słodko-Kwaśny zawiera wyrazistą kompozycję przypraw. Cechuje go gęsta konsystencja oraz intensywny smak. Wyczuwalne kawałki warzyw i owoców m.in. ananasa, cebuli, papryki czy marchewki nadają mu orientalny smak.

Powiązane produkty

Knorr Sos do Spaghetti Milanese
Knorr Sos do Spaghetti Milanese
Knorr Sos Śmietanowo-Paprykowy
Knorr Sos Śmietanowo-Paprykowy
Knorr Sos Do Spaghetti Bolognese
Knorr Sos Do Spaghetti Bolognese
Knorr Sos Śmietanowo-Grzybowy
Knorr Sos Śmietanowo-Grzybowy
Zobacz więcej

Inspiracje i porady

Składniki
woda, cukier, cebula, marchew, ocet, ananas (4,2 %), krojone pomidory (pomidory, przecier pomidorowy), zielona papryka (3,6 %), skrobia, czerwona papryka (2,5 %), SELER, koncentrat pomidorowy, pędy bambusa, sól, substancja zagęszczająca: guma guar; imbir, papryka mielona, barwnik: ekstrakt z papryki.
Opinie użytkowników
Oceń produkt
Oceń produkt
0

Komentarze

Knorr Sos Słodko-Kwaśny

Knorr Sos Słodko-Kwaśny to orientalna kompozycja, która przypadnie do gustu zwłaszcza smakoszom kuchni azjatyckiej. Gęsta konsystencja sosu idealnie współgra z kawałkami warzyw i owoców. Smak marchwi, cebuli i papryki przełamuje ananas, tworząc egzotyczną mieszankę o słodko-kwaśnym wykończeniu. Jak przygotować wyśmienite danie z Sosem Słodko-Kwaśnym Knorr? To wyjątkowo proste – zaczynamy!

Krok 1

Wystarczy, że Knorr Sos Słodko-Kwaśny połączysz z ulubionymi składnikami. Orientalny smak sosu tworzy wyśmienitą kompozycję z wieloma składnikami.

Krok 2

Jeśli lubisz mięsne potrawy w azjatyckim stylu, kawałki pokrojonej piersi kurczaka podsmaż na patelni z cebulką i czosnkiem. Następnie dodaj Sos Słodko-Kwaśny Knorr i podduś pod przykryciem. Tak przygotowaną mieszankę możesz podawać z ryżem basmati, makaronem ryżowym lub innym ulubionym dodatkiem.

Krok 3

Knorr Sos Słodko-Kwaśny pasuje nawet do tofu! Orientalną mieszankę możesz wykorzystać też w przepisie na rybę słodko-kwaśną, czy skrzydełka po koreańsku.