Przepisy.pl - Przepisy kulinarne - Twoja baza przepisów pixel

Knorr Sos do Spaghetti Milanese

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

Oceń produkt

Knorr Sos do Spaghetti Milanese to bogactwo warzyw i przypraw zamkniętych w gęstym, aromatycznym sosie. Sos ten idealnie współgra z makronem, tworząc propozycję na rodzinny obiad.

Powiązane produkty

Knorr Sos Śmietanowo-Paprykowy
Knorr Sos Śmietanowo-Paprykowy
Knorr Sos Miodowo-Musztardowy
Knorr Sos Miodowo-Musztardowy
Knorr Sos Słodko-Kwaśny
Knorr Sos Słodko-Kwaśny
Knorr Przyprawa Do Gulaszu
Knorr Przyprawa Do Gulaszu
Zobacz więcej

Inspiracje i porady

Składniki
woda, koncentrat pomidorowy (30 %), pieczarki (17,9 %), pomidory (5,2 %), cukier, cebula, przecier pomidorowy (1,7 %), olej rzepakowy, skrobia, sól, czosnek (0,5 %), pieprz czarny, natka pietruszki, oregano, bazylia (0,15 %), zagęszczony sok z cytryny.
Opinie użytkowników
Oceń produkt
Oceń produkt
0

Komentarze

Knorr Sos do Spaghetti Milanese

Knorr Sos do Spaghetti Milanese to aromatyczna kompozycja, która przypadnie do gustu smakoszom kuchni włoskiem i nie tylko! Gęsta konsystencja i intensywny pomidorowy smak wzbogacony  wyrazistym akcentem oregano i bazylii doskonale łączą się z makaronem spaghetti. Na bazie Sosu do Spaghetti Milanese Knorr przygotujesz apetyczne spaghetti dla całej rodziny w zaledwie kilka chwil!

Krok 1

Wystarczy, że posiekaną cebulę i czosnek podsmażysz na oliwie, a następnie wrzucisz na patelnię pokrojoną w kostkę paprykę, oliwki, kapary oraz anchois. Teraz wystarczy dodać do warzyw Knorr Sos do Spaghetti Milanese, całość wymieszać i dusić jeszcze chwilę.

Krok 2

Sos do Spaghetti Milanese Knorr otuli wszystkie składniki, nadając potrawie wyrazistego smaku i intensywnego aromatu. Tak przygotowany sos podawaj z ugotowanym al dente makaronem. Smacznego!

Krok 3

 Z Sosem do Spaghetti Milanese przygotujesz również wiele innych dań obiadowych. Możesz go serwować w towarzystwie włoskich pierożków ravioli lub klusek gnocchi. Na bazie Sosu do Spaghetti Milanese Knorr możesz przygotować także intensywnie pomidorowe jednogarnkowe danie – np. wariację na temat leczo.