
Knorr Ulubione Smaki Sos Grzybowy
Tradycyjny grzybowy smak uzyskasz, dodając Sos grzybowy Knorr. Stworzył go szef kuchni Knorr, dobierając w odpowiednich proporcjach borowiki, maślaki i pieczarki.
Polecane przepisy
Inspiracje i porady
Knorr Ulubione Smaki Sos Grzybowy
Sos Grzybowy Knorr to starannie skomponowana mieszanka z dodatkiem maślaków i borowików, która sprosta oczekiwaniom najbardziej wymagających kubków smakowych. Co więcej, wyśmienity sos przygotujesz w zaledwie kilku krokach. Zaczynamy!
Krok 1
Sos Grzybowy z linii Knorr Ulubione Smaki połącz z 300 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Mieszankę doprowadź do wrzenia i gotuj w małym ogniu około 1 minutę, od czasu do czasu mieszając. Całość zgęstnieje, tworząc aromatyczny sos o jednolitej konsystencji.
Krok 3
Przygotowany Sos Grzybowy możesz wykorzystać w kuchni na wiele sposobów – zarówno w daniach mięsnych, jak i wegetariańskich. Intensywny grzybowy aromat z dodatkiem smaku prażonej cebulki nada każdej potrawie wyjątkowego charakteru.
Krok 4
Knorr Sos Grzybowy wspaniale komponuje się zarówno z mięsem, jak i z warzywami. Sos możesz wykorzystać także jako zagęstnik zupy grzybowej. Puść wodzę fantazji i poszerzaj kulinarne horyzonty z produktami Knorr z linii Ulubione Smaki!