
Knorr Ulubione Smaki Zupa Grzybowa
Sezon na grzyby trwa bardzo krótko... Teraz możesz się nimi cieszyć nie tylko jesienią! Dzięki zupie Knorr świetnie dobrany bukiet zapachowy grzybów może towarzyszyć Ci w kuchni przez cały rok.
Polecane przepisy
Inspiracje i porady
Knorr Ulubione Smaki Zupa Grzybowa
Chociaż sezon na grzyby leśne trwa bardzo krótko, możesz się cieszyć ich wyjątkowym smakiem przez cały rok. Wraz z opakowaniem Knorr Zupa Grzybowa szybko i sprawnie przyrządzisz pyszne danie, porywające aromatem szlachetnych borowików, koźlarzy czy podgrzybków. Wystarczy jedynie poznać kilka prostych kroków i przygotować dodatki, z którymi chcesz podać tę wyjątkową zupę. Zapraszamy do kuchni!
Krok 1
W garnku nastaw 750 ml wody, a gdy zacznie wrzeć wsyp zawartość opakowania Knorr Zupa Grzybowa. Całość dokładnie wymieszaj, dbając, by wszystkie grudki na pewno się rozpuściły.
Krok 2
Zmniejsz ogień i gotuj zupę przez około 7-9 minut mieszając od czasu do czasu. Jeśli lubisz łagodne smaki, zapraw zupę odrobiną śmietany tuż przed podaniem.
Krok 3
Zupa grzybowa doskonale smakuje z makaronem np. klasycznymi łazankami. Jej smak możesz uszlachetnić, dodając plastry grzybów leśnych podsmażonych na maśle wraz z cebulką. Świetnym dodatkiem są również chrupiące grzanki czosnkowe oraz świeżo siekana natka pietruszki. Smacznego!