Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazyliiShirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii

Dla wielbicieli odważnego mięsa i charakterystycznych dodatków kuchni włoskiej. Rozpływający się w ustach boczek ze słoną pomidorową okrasą, którą przejął makaron zaskoczy Was swoim smakiem. Jeśli do tej pory nie spróbowałeś makaronu shirataki - zakochasz się od pierwszego kęsa, zwłaszcza, że jest on niemalże bezkaloryczny. Makaron ten wytwarzany jest z bulwy rośliny konjac o wdzięcznej polskiej nazwie dziwidło. Roślina ta składa się w 97 proc. z wody i w 3 proc. z błonnika roślinnego. Sama bulwa jest bardzo bogata w składniki odżywcze i zawiera między innymi: białko, węglowodany, żelazo, fosfor, miedź, cynk oraz witaminy A, E, D, B1, B6, B12, C i kwas foliowy. Od dzisiaj makaron można jeść bezkarnie.