
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
40 gramów
1 łyżeczka
1 garść
1 szczypta
0.5 łyżeczki
1 szczypta
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Białka oddziel od żółtek. Dodaj otręby, siemię lniane i koperek. Całość zblenduj.

Krok 2
Na patelni rozgrzej masło. Masę wylej na rozgrzaną patelnię, przykryj przykrywką.

Krok 3
Posiekaj szpinak i posyp wierzch omletu. Dodaj przyprawy.

Krok 4
Omlet wyłóż na talerz i ułóż na nim plastry łososia.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Mieszanka ziół i przypraw Pieprz cytrynowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej
Omlet z łososiem
Pora na: Śniadanie.
Jak dobrze rozpocząć dzień? Od pysznego śniadania! Nie bez przyczyny znawcy tematu twierdzą, że to najważniejszy posiłek dnia, napędzający nas do działania. To idealny sposób na codzienne śniadanie, które zachwyci nie tylko prostotą przygotowania, ale przede wszystkim wyjątkowym smakiem. Co istotne, do omleta nie potrzebujecie mąki! Wystarczą otręby pszenne i siemię lniane. Smacznego!
Dla kogo?
Omlet z łososiem to propozycja dla osób aktywnych fizycznie, dbających o zbilansowaną dietę. Przypadnie do gustu przede wszystkim zwolennikom szybkich, prostych i nowoczesnych dań.
Wiesz, co jesz!
Nasza propozycja na śniadanie dostarczy wam 374 kcal energii, 27 g białka oraz 8,3 g błonnika.
Czy wiesz, że?
Omlety nie są współczesnym odkryciem kulinarnym, ponieważ znane były już w starożytnym Rzymie. Francuzi udoskonalili przepisy na to danie, popularyzując je na całym niemal świecie. W Polsce pojawiły się za sprawą Marysieńki Sobieskiej.