Karp po żydowsku na piwie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczny karp na sposób żydowski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

50 gramów

5 sztuk

2 łyżki

1 kilogram

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszonego i oczyszczonego karpia umyj, podziel w dzwonka, skrop octem, natrzyj solą, pieprzem i zmiażdżonym goździkiem.

Krok 2

Cebulę potnij w plastry i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, podlej piwem, włóż dzwonka i duś na małym ogniu pod przykryciem przez 40 minut.

Krok 3

Osącz, przełóż rybę na półmisek, natomiast sos zagotuj razem z rodzynkami i skórką pomarańczową, odparuj część wody, w razie potrzeby zagęść.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczny karp na sposób żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczny karp na sposób żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczny karp na sposób żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczny karp na sposób żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczny karp na sposób żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczny karp na sposób żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczny karp na sposób żydowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczny karp na sposób żydowski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Sernik Królewski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej