
Składniki
3 szklanki
1.5 szklanki
1 sztuka
5 sztuk
2 łyżeczki
3 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Całe jajka ubić z cukrem na pulchną masę.
Krok 2
Dodawać do masy wystudzoną Kasię i cukier waniliowy, ciągle miksując.
Krok 3
Na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać.
Krok 4
Wylać do formy babkowej.
Krok 5
Piec 180 stopni przez 45 minut do godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej