Babka waniliowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka waniliowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

13

heart
65 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

118 osób wydrukowało

Pobierz pdf

137 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1.5 szklanki

1 sztuka

5 sztuk

2 łyżeczki

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Całe jajka ubić z cukrem na pulchną masę.

Krok 2

Dodawać do masy wystudzoną Kasię i cukier waniliowy, ciągle miksując.

Krok 3

Na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać.

Krok 4

Wylać do formy babkowej.

Krok 5

Piec 180 stopni przez 45 minut do godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka waniliowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej