
Składniki
250 gramów
40 gramów
3 sztuki
180 gramów
120 gramów
120 mililitrów
4 sztuki
2 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ubic jaja z cukrem na puch.
Krok 2
Dodac roztopione maslo.
Krok 3
Dodac make z proszkiem do pieczenia i szczypta soli
Krok 4
Dodac kakao.
Krok 5
Nastepnie mleko i esencje waniliowa
Krok 6
wymieszac wszystko razem dokladnie.
Krok 7
Na wierzchu ulozyc gruszki pokrojone w plastry,dookola tortownicy.
Krok 8
Wierzch posypac cukrem trzcinowym.
Krok 9
Piec w temperaturze 180 stopni.
Krok 10
Okolo 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej