Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni
Dewolaj w nasionach sezamu, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej
średnie
25 osób zapisało

Składniki
8 łyżeczek
4 łyżeczki
4 łyżeczki
8 łyżeczek
1 sztuka
4 sztuki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Warzywa i kurczaka umyj i osusz.

Krok 2
Koper i kapustę drobno pokrój.

Krok 3
Kapustę sparz, a następnie wyciśnij do niej sok z cytryny oraz dodaj część oleju i wymieszaj.

Krok 4
Ziemniaki obierz i ugotuj.

Krok 5
Kurczaka obtocz w nasionach sezamu i krótko smaż z obu stron na oleju.

Krok 6
Całe danie posyp posiekanym koprem zielonym.


Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej