Ekspresowa pasta z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa

70 przepisów - 14 dni

Ekspresowa pasta z tuńczyka

Autor: Mgr dietetyk Diana Foks

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

90 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Kawałki tuńczyka odcedź i przełóż do miseczki.

Ekspresowa pasta z tuńczyka - Krok 1

Krok 2

Dodaj jogurt, oliwę i koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj za pomocą widelca.

Ekspresowa pasta z tuńczyka - Krok 2

Krok 3

Jeśli pasta jest zbyt sucha, dodaj jeszcze trochę jogurtu.

Ekspresowa pasta z tuńczyka - Krok 3

Krok 4

Pastę podaj z kromka chleba i ogórkami kiszonymi

Ekspresowa pasta z tuńczyka - Krok 4
Mgr dietetyk Diana Foks

Dobra rada:

Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekspresowa pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekspresowa pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekspresowa pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekspresowa pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekspresowa pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekspresowa pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekspresowa pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ekspresowa pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ekspresowa pasta z tuńczykaEkspresowa pasta z tuńczyka

Pora na: Kolację.

Pasty kanapkowe znamy niemal od zawsze. Są idealną propozycją zarówno na szybkie śniadanie, podwieczorek lub kolację. Często można je także spotkać na domowych imprezach. Wyróżnikiem past jest szybkie przygotowanie i możliwość dowolnego komponowania ich smaku. Nasza propozycja na kolację to ekspresowa pasta z tuńczyka, na bazie jogurtu naturalnego, podawana na pieczywie żytnim razowym. Nie trzeba poświęcać zbyt wiele czasu na przygotowanie pasty. Jak sama nazwa wskazuje – jest ekspresowa. Wystarczy kilka minut, aby kolacja była gotowa.

Dla kogo?

Ekspresowa pasta z tuńczyka na kolację jest idealnym uzupełnieniem diety wysokobiałkowej. Przypadnie do gustu osobom ceniącym nie tylko wyjątkowy smak dań, ale także prostotę ich przygotowania.

Wiesz, co jesz!

Pasta dostarczy wam 237 kcal energii, 3,5 g błonnika oraz 23,3 g białka.

Czy wiesz, że?

Tuńczyki dzielone są na kilka rodzajów. Jednym z nich jest tuńczyk błękitnopłetwy. Cechą charakterystyczną tej ryby jest jej wielkość i masa. Dorosłe osobniki mogą osiągać wagę nawet do 700 kg.