
Składniki
2 słoiki
3 sztuki
4 sztuki
80 gramów
5 łyżek
10 sztuk
2 łyżeczki
1 sztuka
25 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gdy niespodziewanie ddzownią przyjaciółki że "wpadają" na kawę....a TY nie masz nic innego w lodówce jak czerwoną fasolę-to nic! Wyczarujemy pyszne czekoladowe Brownie !-uwaga w 15 min. Poznaj ten idealny przepis i oczaruj znajome zdrowym szybkim ciastem jak z cukierni..;) ZACZYNAMY
Krok 2
1.Płuczemy dokładnie fasole i przesypujemy ja do dużej miski, dodajemy jajka, olej,ksylitol,banany,kakao oraz proszek do pieczenia-wszystko miksujemy na gładką masę( ważne by nie było grudek)
Krok 3
3. Do masy dodajemy posiekane orzechy włoskie- nadają one chrupiący smak czekoladowemu ciastu:)
Krok 4
3. Całość przelewamy do niewielkiej blaszki i pieczemy ok 25 min
Krok 5
4.Upieczone ciasto wyciągamy z piekarnika, czekamy aż wystygnie....ten czas wykorzystujemy na zrobienie polewy....patrz krok 4:)
Krok 6
4.POLEWA-banalnie prosta. W rondelku rozpuszczamy gorzką czekoladę dodajemy mleko cały czas mieszając...można dodać ksylitol:) Gdy polewa będzie miała płynną konsystencję, polewamy wierzch ciasta.
Krok 7
5.DEKORACJA-równie ważny element. Obrane, orzechy włoskie siekamy i sypiemy na górę ciasta nadajemy mu Smaczku :)
Krok 8
6.Ciasto jest gotowe:) Wykładamy na stół i konsumujemy:) Przyjaciółki sa zachwycone:) Ciasto, które najczęściej robię jesienią...gdyż mam bardzo dużo włoskich orzechów:)
Krok 9
POLECAM zrobić i smacznego IWI:)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej