FASOLOWE BROWNIE przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

FASOLOWE BROWNIE

Autor: Iwona Patrzałek

ratingratingratingratingrating

4

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 słoiki

3 sztuki

4 sztuki

80 gramów

5 łyżek

10 sztuk

2 łyżeczki

1 sztuka

25 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gdy niespodziewanie ddzownią przyjaciółki że "wpadają" na kawę....a TY nie masz nic innego w lodówce jak czerwoną fasolę-to nic! Wyczarujemy pyszne czekoladowe Brownie !-uwaga w 15 min. Poznaj ten idealny przepis i oczaruj znajome zdrowym szybkim ciastem jak z cukierni..;) ZACZYNAMY

Krok 2

1.Płuczemy dokładnie fasole i przesypujemy ja do dużej miski, dodajemy jajka, olej,ksylitol,banany,kakao oraz proszek do pieczenia-wszystko miksujemy na gładką masę( ważne by nie było grudek)

Krok 3

3. Do masy dodajemy posiekane orzechy włoskie- nadają one chrupiący smak czekoladowemu ciastu:)

Krok 4

3. Całość przelewamy do niewielkiej blaszki i pieczemy ok 25 min

Krok 5

4.Upieczone ciasto wyciągamy z piekarnika, czekamy aż wystygnie....ten czas wykorzystujemy na zrobienie polewy....patrz krok 4:)

Krok 6

4.POLEWA-banalnie prosta. W rondelku rozpuszczamy gorzką czekoladę dodajemy mleko cały czas mieszając...można dodać ksylitol:) Gdy polewa będzie miała płynną konsystencję, polewamy wierzch ciasta.

Krok 7

5.DEKORACJA-równie ważny element. Obrane, orzechy włoskie siekamy i sypiemy na górę ciasta nadajemy mu Smaczku :)

Krok 8

6.Ciasto jest gotowe:) Wykładamy na stół i konsumujemy:) Przyjaciółki sa zachwycone:) Ciasto, które najczęściej robię jesienią...gdyż mam bardzo dużo włoskich orzechów:)

Krok 9

POLECAM zrobić i smacznego IWI:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • FASOLOWE BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • FASOLOWE BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • FASOLOWE BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • FASOLOWE BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • FASOLOWE BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • FASOLOWE BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • FASOLOWE BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • FASOLOWE BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej