
Składniki
1 szklanka
3 łyżki
0.25 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Zgotuj mleko i dodaj do niego płatki. Gotuj przez ok 5 minut.

Krok 2
Maliny opłucz pod bieżącą wodą, osącz z nadmiaru wody.

Krok 3
Gotowe płatki wymieszaj z malinami, przelej do miseczki. Udekoruj listkami świeżej mięty.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, wapnia, witamina B12.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej