Domowy kisiel malinowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowy kisiel malinowy

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

16

heart
216 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
14 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

170 osób wydrukowało

Pobierz pdf

347 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

4 łyżki

4 łyżeczki

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Zmiksuj maliny z cukrem, a następnie dodaj skrobię ziemniaczaną, kilka łyżek zimnej wody i wymieszaj.

Domowy kisiel malinowy - Krok 1

Krok 2

Zagotuj 100 ml wody. Całość wylej na wrzącą wodę jednocześnie delikatnie mieszając.

Domowy kisiel malinowy - Krok 2

Krok 3

Chwilę zagotuj po czym odstaw z ognia, przełóż do przezroczystej salaterki. Kisiel udekoruj gęstym jogurtem, a na wierzch połóż listek zielonej bazylii.

Domowy kisiel malinowy - Krok 3
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: witaminy C i miedzi.

1

Opinie o przepisie

  • Nina

    Nina , 14.12.2020

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowy kisiel malinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowy kisiel malinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowy kisiel malinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowy kisiel malinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowy kisiel malinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowy kisiel malinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowy kisiel malinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowy kisiel malinowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Domowy kisiel malinowyDomowy kisiel malinowy

Szukasz sposobu na zdrowy, ale także smakowity podwieczorek? Polecamy kisiel z malinami polany gęstym jogurtem naturalnym z dodatkiem świeżej bazylii. Brzmi kusząco? I tak też smakuje!

Dla kogo? Kisiel z malinami to idealny posiłek dla wielbicieli deserów, który pozwoli zrezygnować z kupnych gotowych przekąsek. Znakomicie zaspokoi Twój apetyt na słodkości.

Na zdrowie! Taki podwieczorek dostarczy nie tylko wrażeń smakowych, ale także witaminjest bogatym źródłem witaminy C (1 porcja zawiera 28,6 mg, czyli 35,8% RWS), która znakomicie wpływa na odporność organizmu tzn. pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Samo zdrowie!

Czy wiesz, że? Jeśli lubisz desery z owocami sezonowymi, pamiętaj, że możesz je przygotowywać także zimą. Maliny czy truskawki zebrane w sezonie możesz zamrozić, by cieszyć się nimi o każdej porze roku.