Szynka nadziewana jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka nadziewana jabłkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

50 gramów

500 gramów

1 szczypta

12 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na plasterki.

Krok 2

Na każdym plastrze szynki ułóż po kilka kawałków jabłka, po czym posól, posyp curry i wiórkami masła.

Krok 3

Zawiń szynkę w taki sposób, aby jabłka znalazły się w środku.

Krok 4

Ruloniki zepnij wykałaczką i owiń w wysmarowaną olejem folię.

Krok 5

Piecz około 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka nadziewana jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka nadziewana jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka nadziewana jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka nadziewana jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka nadziewana jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka nadziewana jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka nadziewana jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka nadziewana jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Udka faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej