Mus z białej czekolady z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus z białej czekolady z owocami

Autor: fabjus

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

50 gramów

300 mililitrów

1 sztuka

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białą czekoladę połamać na kostki i rozpuścić w kąpieli wodnej,razem z masłem(około 1/4 kostki).Kiedy uzyskamy już płynną masę odstawiamy do ostygnięcia.

Krok 2

Do ostygniętej masy dodajemy żółtka,dokładnie mieszając (uwaga! należy dobrze schłodzić masę,jeśli będzie zbyt gorąca dodawane przez nas żółtko zetnie się). Białka ubijamy na sztywną pianę a następnie dodajemy do masy czekoladowej delikatnie mieszając,żeby nie opadła.

Krok 3

Śmietanę kremówkę ubijamy i dodajemy do naszej masy. Jednocześnie na patelni podsmażamy owoce (użyłam mrożonych) z odrobiną cukru,aż uzyskamy żelową konsystencję.

Krok 4

Do wybranego naczynia nakładamy najpierw dżem,który zalewamy masą czekoladową. Na koniec dekorujemy owocami i odstawiamy do lodówki,najlepiej na całą noc. Smacznego! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus z białej czekolady z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus z białej czekolady z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus z białej czekolady z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus z białej czekolady z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus z białej czekolady z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus z białej czekolady z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus z białej czekolady z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus z białej czekolady z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej