
Składniki
1.33 sztuki
2 szklanki
1.6 szklanki
4 łyżeczki
8 ziaren
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mango umyj, obierz, usuń pestkę, pokrój na większe kawałki. Zmiksuj blenderem.

Krok 2
Dodaj jogurt, wodę mineralną i miód, całość zmiksuj.

Krok 3
Z nasion kardamonu usuń łuskę, zmiel w młynku do pieprzu, dodaj do koktajlu.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej