Kulki na sałacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki na sałacie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 pęczek

50 gramów

1 sztuka

null

1 łyżeczka

1 łyżeczka

5 sztuk

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj orzechy ziemne wymieszaj. Orzechy włoskie posiekaj również.

Krok 2

Serek wymieszaj z posiekanymi orzechami ziemnymi i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

Krok 3

Dopraw sosem Tabasco, solą i papryką.

Krok 4

Posiekaj natkę i papryczkę chilli. Wymieszaj z orzechami włoskimi.

Krok 5

Z masy serowej formuj kulki, obtocz je w orzechach włoskich, ułóż na liściach sałaty, posyp rukolą.

Krok 6

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej