
Składniki
1 sztuka
null
1 pęczek
50 gramów
1 sztuka
null
1 łyżeczka
1 łyżeczka
5 sztuk
200 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj orzechy ziemne wymieszaj. Orzechy włoskie posiekaj również.
Krok 2
Serek wymieszaj z posiekanymi orzechami ziemnymi i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Krok 3
Dopraw sosem Tabasco, solą i papryką.
Krok 4
Posiekaj natkę i papryczkę chilli. Wymieszaj z orzechami włoskimi.
Krok 5
Z masy serowej formuj kulki, obtocz je w orzechach włoskich, ułóż na liściach sałaty, posyp rukolą.
Krok 6

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej