Maślany indyk z pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Maślany indyk z pietruszką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
433 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

120 osób wydrukowało

Pobierz pdf

170 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

0.5 opakowania

3 sztuki

2 pęczki

7 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż w moździerzu.

Maślany indyk z pietruszką  - Krok 1

Krok 2

Z natki urwij liście i dodaj do czosnku. Całość rozcieraj przez kilka minut.

Maślany indyk z pietruszką  - Krok 2

Krok 3

Dodaj jeszcze połowę miękkiego masła oraz przyprawę z opakowania Fix Knorr. Rozcieraj przyprawy aż powstanie zielona pasta.

Maślany indyk z pietruszką  - Krok 3

Krok 4

Mięso zamarynuj w maśle ziołowo-pietruszkowym.

Maślany indyk z pietruszką  - Krok 4

Krok 5

Umieść teraz indyka wraz z dodatkową łyżką masła w torebkach dołączonych do opakowania Fix Knorr.

Maślany indyk z pietruszką  - Krok 5

Krok 6

Zamknij szczelnie torebki i smaż na patelni przez 8-10 minut z każdej strony. Pietruszkowego indyka podawaj np. z ryżem.

Maślany indyk z pietruszką  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Maślany indyk z pietruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Maślany indyk z pietruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Maślany indyk z pietruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Maślany indyk z pietruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Maślany indyk z pietruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Maślany indyk z pietruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Maślany indyk z pietruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Maślany indyk z pietruszką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Maślany indyk z pietruszką Maślany indyk z pietruszką

Czosnek zmiażdż w moździerzu.