Napoleonki na krakersach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Napoleonki na krakersach

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

4 szklanki

3 łyżki

4 sztuki

1 szklanka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzyj żółtka z cukrem i mąką.

Krok 2

Wlej 3 szklanki zimnego mleka do utartych żółtek.

Krok 3

Pozostałe mleko zagotuj z masłem i cukrem waniliowym, mieszaj cały czas, po rozpuszczeniu się masła i cukru zdejmij garnek z ognia.

Krok 4

Wlewaj masę żółtkową powoli do mleka, cały czas mieszając. Pozostaw na małym ogniu i mieszaj, aż masa całkiem zgęstnieje.

Krok 5

Następnie przesiej trochę mąki przez sitko do garnka, aby masa miała konsystencję gęstego budyniu.

Krok 6

Na blasze poukładaj krakersy, jeden obok drugiego. Wylej masę i ułóż górną warstwę krakersów.

Krok 7

Włóż do lodówki, żeby całość zgęstniała. Potem pokrój na kształt krakersów (krakersy można zastąpić pepitkami).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Napoleonki na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Napoleonki na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Napoleonki na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Napoleonki na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Napoleonki na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Napoleonki na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Napoleonki na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Napoleonki na krakersach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej