Ostre skrzydełka w pomidorach i chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre skrzydełka w pomidorach i chili

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

null

8 sztuk

null

11 sztuk

7 sztuk

0.3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę i czosnek posiekaj drobno, papryczki chili przekrój, oczyść z nasionek i potnij w kostkę. Zmiksuj razem z octem i podgrzej masę warzywną na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i potnij w kawałki, zmiksuj, dodaj do reszty składników, wymieszaj i duś na małym ogniu przez ok. 30 minut do momentu, aż sos zgęstnieje.

Krok 3

Dopraw do smaku kminkiem i przyprawami.

Krok 4

Mięso umyj, osusz i obtocz w przygotowanym sosie, odstaw na kilka godzin do lodówki.

Krok 5

Piecz w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem w temperaturze 220 stopni, przez ok. 45

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre skrzydełka w pomidorach i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre skrzydełka w pomidorach i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre skrzydełka w pomidorach i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre skrzydełka w pomidorach i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre skrzydełka w pomidorach i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre skrzydełka w pomidorach i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre skrzydełka w pomidorach i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostre skrzydełka w pomidorach i chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sernik Królewski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej