
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
5 gramów
4 łyżki
450 gramów
150 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mieszamy sos sojowy z papryką ostrą mieloną
Krok 2
następnie kroimy pierś z kurczaka w kostkę i dokładnie nacieramy mięso marynatą
Krok 3
na patelnie wlewamy olej i gdy będzie rozgrzany wrzucamy nasze mięso i smażymy ok. 5-10 min
Krok 4
dorzucamy do tego mieszankę chińską i dolewając wody dusimy ok. 20 min (można przełożyć do garnka), (jeśli będzie zbyt rzadkie można dodać mąki ziemniaczanej)
Krok 5
następnie rozrabiamy przyprawę do potraw chińskich z wodą i wlewamy do garnka
Krok 6
przyprawiamy solą i pieprzem i czekamy aż wszystko się zagotuje w międzyczasie mieszając i gotowe :)
Krok 7
w osobnym garnku gotujemy ryż i podajemy
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej