
Składniki
4 sztuki
1 szklanka
5 sztuk
2 łyżeczki
6 łyżek
1 opakowanie
2 łyżki
1 łyżka
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę pokrój w paski. Dwie cebule posiekaj, a czosnek zmiażdż.

Krok 2
Do miseczki wrzuć czosnek, posiekane cebule oraz chili, imbir i kurkumę. Wszystko zmiksuj.

Krok 4
Następnie dodaj mięso. Całość smaż przez około 10 minut.

Krok 6
W tym czasie kolejne dwie cebule pokrój w paski i podsmaż na brązowo. Wołowinę podawaj z ryżem, posypaną podsmażoną cebulą.

Krok 3
Na rozgrzany olej wrzuć pastę i smaż przez 10 minut.

Krok 5
Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody. Wlej do mięsa, dokładnie wymieszaj i zagotuj.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej