
Składniki
1 sztuka
0.5 kilograma
1 opakowanie
4 sztuki
10 listki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
150 gramów
400 gramów
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko połączyć z mąką i 2 surowe jajkami i dokładnie wymieszać blenderem.
Krok 2
Warzywa pokroić a pierś z kurczaka podsmażyć.
Krok 3
Usmażyć naleśniki i jak trochę wystygną to dodać sałatę, pierś z kurczaka i pozostałe warzywa. Na końcu połączyć sos sałatkowy z jogurtem i polać
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej