Egg nog przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Egg nog

Autor: Wojciech Stawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 gramy

0.33 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ubijamy jajka cukrem

Krok 2

W rondelku podgrzewamy mleko, wanilię i przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia

Krok 3

temperowanie masy: dolewamy di jajek po odrobinie gorące mleko z przeprawami

Krok 4

Cała masę w ganku podgrzewamy do temperatury powyżej 70 st.C do granicy wrzenia

Krok 5

Schłodzić, do lodówki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Egg nog - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Egg nog - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Egg nog - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Egg nog - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Egg nog - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Egg nog - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Egg nog - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Egg nog - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kapuśniak z wołowiną
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej