Sałatka na każdą porę roku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka na każdą porę roku

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

30 dekagramów

4 sztuki

0.5 opakowania

1 opakowanie

200 gramów

4 sztuki

0.5 opakowania

3 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni podsmażyć lekko osoloną cebulę i pieczarki.

Krok 2

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Jajka ugotować na twardo.

Krok 3

Ogórki, paprykę, jajka posiekać w drobną kostkę.

Krok 4

Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i majonezem.

Krok 5

Wszystkie składniki sałatki połącz i wymieszaj z z sosem. Odstaw do lodówki na co najmniej godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka na każdą porę roku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka na każdą porę roku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka na każdą porę roku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka na każdą porę roku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka na każdą porę roku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka na każdą porę roku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka na każdą porę roku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka na każdą porę roku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej