Sałatka z makaronem razowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Sałatka z makaronem razowym

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

12

heart
55 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

124 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

189 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.33 sztuki

1.33 sztuki

1.33 sztuki

20 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

120 gramów

4 sztuki

1 listek

sos do sałatki:

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Warzywa umyć i pokroić (forma dowolna). Całość dokładnie wymieszać.

Sałatka z makaronem razowym - Krok 1

Krok 2

Orzechy posiekać i dodać do warzyw.

Sałatka z makaronem razowym - Krok 2

Krok 3

Ugotować makaron według instrukcji na opakowaniu i dodać do warzyw.

Sałatka z makaronem razowym - Krok 3

Krok 4

Przygotować sos – mieszając oliwę z sokiem z cytryny. Dodać do sałatki. Całość posypać ziołami i dokładnie wymieszać.

Sałatka z makaronem razowym - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, miedzi, manganu, witamin: A, E, C, B1, B6, kwasu foliowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronem razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronem razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronem razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronem razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronem razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronem razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronem razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronem razowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej