Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni

Składniki
1.33 sztuki
1.33 sztuki
1.33 sztuki
20 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
4 sztuki
4 sztuki
120 gramów
4 sztuki
1 listek
sos do sałatki:
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Warzywa umyć i pokroić (forma dowolna). Całość dokładnie wymieszać.

Krok 2
Orzechy posiekać i dodać do warzyw.

Krok 3
Ugotować makaron według instrukcji na opakowaniu i dodać do warzyw.

Krok 4
Przygotować sos – mieszając oliwę z sokiem z cytryny. Dodać do sałatki. Całość posypać ziołami i dokładnie wymieszać.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, miedzi, manganu, witamin: A, E, C, B1, B6, kwasu foliowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej