Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

6

heart
47 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

12 plastrów

12 łyżek

8 sztuk

8 łyżek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ugotowane i ostudzone ziemniaki pokrój w plastry i ułóż na półmisku.

Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - Krok 1

Krok 2

Wędlinę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni i wyłóż na pokrojone ziemniaki.

Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - Krok 2

Krok 3

Całość polej jogurtem wymieszanym z przeciśniętym czosnkiem i posyp szczypiorkiem.

Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - Krok 3

Krok 4

Podawaj z ogórkiem kiszonym.

Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej