Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem
średnie
43 osoby zapisały

Składniki
8 sztuk
12 plastrów
12 łyżek
8 sztuk
8 łyżek
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ugotowane i ostudzone ziemniaki pokrój w plastry i ułóż na półmisku.

Krok 2
Wędlinę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni i wyłóż na pokrojone ziemniaki.

Krok 3
Całość polej jogurtem wymieszanym z przeciśniętym czosnkiem i posyp szczypiorkiem.

Krok 4
Podawaj z ogórkiem kiszonym.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej