
Składniki
50 gramów
50 gramów
2 łyżki
0.5 szklanki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce zalej wodą, zagotuj. Następnie przetrzyj przez sitko.
Krok 2
Połowę ostudź i zmieszaj z mąką.
Krok 3
Dodaj resztę musu, dopraw cukrem. Zagotuj. Zdejmij z ognia i rozprowadź śmietanką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej