Szarlotka pyszota przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szarlotka pyszota

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szklanka

0.5 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier, kaszę mannę, mąkę i proszek do pieczenia połącz ze sobą.

Krok 2

Blachę wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą.

Krok 3

Połowę kaszy mannej z mąką, cukrem i proszkiem do pieczenia rozprowadź równomiernie na blaszce.

Krok 4

Jabłka obierz, zetrzyj na tarce, posłódź, dodaj cynamon, wymieszaj. Wyłóż na składniki wysypane na blachę.

Krok 5

Drugą połowę sypkich składników wysyp na jabłka.

Krok 6

Wierzch placka obłóż płatkami margaryny.

Krok 7

Piecz 60 minut w temperaturze 190 stopni. Posyp cukrem pudrem.

Tagi:jabłka
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka pyszota - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka pyszota - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka pyszota - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka pyszota - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka pyszota - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka pyszota - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka pyszota - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szarlotka pyszota - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Fettuccine ze szpinakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej