Zapiekanka jajeczna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka jajeczna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

350 mililitrów

null

5 sztuk

400 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cztery jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie.

Krok 3

Ugotowane jajka obierz ze skorupki, pokrój w plastry i wymieszaj z makaronem.

Krok 4

Włóż do naczynia żaroodpornego, dodaj śmietanę wymieszaną z jajkiem i przyprawami. Wierzch posyp żółtym serem.

Krok 5

Zapiekaj w temperaturze 150 stopni przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka jajeczna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej