
Składniki
null
350 mililitrów
null
5 sztuk
400 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cztery jajka ugotuj na twardo.
Krok 2
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie.
Krok 3
Ugotowane jajka obierz ze skorupki, pokrój w plastry i wymieszaj z makaronem.
Krok 4
Włóż do naczynia żaroodpornego, dodaj śmietanę wymieszaną z jajkiem i przyprawami. Wierzch posyp żółtym serem.
Krok 5
Zapiekaj w temperaturze 150 stopni przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej