Szybka zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka zapiekanka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 łyżka

200 gramów

150 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w kostkę. Cebulę, pomidora i pieczarki pokrój w kostkę. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Cebule i pieczarki podsmaż na oleju.

Krok 3

Wszystkie składniki wymieszaj i włóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
39 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej