
Składniki
50 dekagramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
6 łyżek
2 łyżeczki
2 łyżki
50 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone przełóż do miski.
Krok 2
Do mięsa wbij całe jajko, dodaj śmietanę, musztardę, bułkę tartą oraz przyprawy : sól, pieprz i rozkruszoną kostkę czosnkową.
Krok 3
Wszystko wyrabiamy dobrze na gładką masę.
Krok 4
Patelnię rozgrzewamy z niewielka ilością oleju. Z masy mięsnej formujemy kotleciki i układamy na rozgrzanym oleju.
Krok 5
Smażymy na złoto z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej